Boodschap Jac. P. Thijsse, 1946: "Laat ons vooral nooit vergeten, dat natuur- en landschapsbescherming geen stokpaardje zijn van een klein aantal hedonisten of wetenschappelijke ijveraars, maar een streven naar een levensvervulling voor iedereen en in het bijzonder een redding voor allen, die geboren en getogen zijn in de sombere buurten van de ouderwetse grote steden."
Mensen hebben natuur hard nodig. Die natuur wordt meer en meer door ons beïnvloed. Tegelijkertijd weten steeds minder mensen wat natuurbeheer inhoudt en komen mensen hard in aanraking met natuur. Dit komt tot uiting in een aanrijding met een ree.
De deelnemers in het Kenniscentrum Reeën richten zich op het bevorderen van een samenleving van mens en natuur, Reeën fungeren daarin als ambassadeurs voor duurzaam natuurbeheer.
Het Kenniscentrum verzamelt en verspreidt kennis over reeën en hun leefomstandigheden en het biedt praktische hulpmiddelen aan natuurbeheerders en beleidsmakers.
Door middel van educatieve speerpunten en een netwerk van vrijwilligers betrekt het Kenniscentrum de samenleving actief bij de bescherming van reeën.
Het adviseert en ondersteunt overheden, beheerders en onderzoekers die rekening houden met natuur bij het uitvoeren van activiteiten in de fysieke leefomgeving.
Het stimuleert en faciliteert daardoor de samenwerking en de dialoog tussen partijen. En het voert projecten uit zoals het redden van reekalveren met natuurdrones, het beheren van landschapselementen en het registreren van zwarte reeën.
Maar bovenal helpt het Kenniscentrum bij het omgaan met natuur.